70 let LD Selca

Častitljivo starost naše lovske družine smo v kulturnem domu v Železnikih  pričakali meseca maja v letu 2016 skupaj z LD Železniki. To je čas, ko so 70-letnice obstoja številnih lovskih družin kar deževale. Predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Lado Bradač, se je med večimi taistimimi prireditvami na isti dan odločil udeležiti prav naše. Zakaj?

 

Kot se za našo ubogo državo spodobi, tudi spori med sosednjimi lovskimi družinami niso nobena redkost ampak nenapisano pravilo. Da pa tega ni in da celo tako častitljivo obletnico praznujemo skupaj, no to pa je nekaj izrednega za slovenski prostor o čemer se je moral priti prepričati tudi sam gospod predsednik LZS. To je v svojem govoru tudi posebej izpostavil.

Ob razstavi trofej, na eni strani dvorane LD Selca in na drugi LD Železniki, seveda ni šlo brez opazk kot so ob pogledu na jelenje rogovje, “Takih srnjakov pri nas sploh ne streljamo”, oziroma ob pogledu na trofeje srnjakov, “A tole imajo naši sosedje za jelena?”. Vse to pa seveda v dobrem sosedskem duhu spodbujanja zdrave konkurence. V tem primeru pa smo “hvalabogu” popolnoma neslovenski; sosedje in prijatelji obenem. Že vsa leta in še naprej!